Αυτόνομη και οικονομική: Αυτή είναι η επιστροφή της σόμπας ξύλου!


Αυτόνομη και οικονομική: Αυτή είναι η επιστροφή της σόμπας ξύλου!

Είναι επίσης και ο oικονομικότερος τρόπος θέρμανσης: η θέρμανση με ξύλο κοστίζει περίπου 5 φορές λιγότερο από τη θέρμανση με ηλεκτρική ενέργεια και 3 φορές λιγότερο από τη θέρμανση με αέριο. Σας αναδικνύουμε μερικά από τα βασικά κριτήρια για να επιλέξετε μια σόμπα ξύλου που ταιριάζει στις ανάγκες σας!

 

Τα κριτήρια για την επιλογή της σόμπας ξύλου σας που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι:

 

Ισχύς: το αξιολογείτε ανάλογα με την έκταση του χώρου που πρόκειται να θερμανθεί. Σε ένα δωμάτιο με ύψος οροφής 2,5 μέτρα, υπολογίστε την απαιτούμενη ισχύ χρησιμοποιώντας 1 KW ανά 10 m² ως βάση. Έτσι, για ένα δωμάτιο 40 τ.μ., χρειάζεστε μια σόμπα αναπτύσσοντας ισχύ 4 KW.

 

Η απόδοση της σόμπας: μετράει την ποσότητα θερμότητας που απελευθερώνεται. Όσο υψηλότερη είναι η απόδοση, τόσο μικρότερη είναι η κατανάλωση και λιγότερη ξυλεία που καταναλώνετε.

 

Το επίπεδο εκπομπών CO2 και μονοξειδίου του άνθρακα: οι σόμπες ξύλου μετά την καύση ή διπλής καύσης είναι από τις πιο οικολογικές.

 

Η αισθητική: τα μοντέλα των ξύλινων σόμπων κυμαίνονται από το παραδοσιακό έως και στο πιο σύγχρονο σχέδιο.

 

 Στο κατάστημά μας θα βρείτε μοντέλα ξύλινων σόμπων για όλες τις ανάγκες και γούστα ! Αφού αγοράσετε ή κόψετε τα κούτσουρά σας, πρέπει απλά να σκεφτείτε τη ζεστασιά που θα σας προσφέρει η σόμπα σας και αυτό είναι ιδιαίτερα χαλαρωτικό !