Οι πλαστικές αποθήκες: Πρακτικές και ανθεκτικές σε όλες τις καιρικές συνθήκες !

Πώς να επιλέξετε την αποθήκη κήπου σας;Δεν είναι πάντα εύκολο να επιλέξετε την αποθήκη κήπου που χρειάζεστε. Σε μέταλλο ή πλαστικό, οι αποθήκες κήπων είναι πολύ χρήσιμες για την αποθήκευση εξοπλισμού κήπου, έπιπλα εξωτερικού χώρου και πολλά άλλα. Αυτό αποφεύγει να γεμίζει τα γκαράζ ή τον εξωτερικό σας χώρο με ακαταστασία.

Για να σας καθοδηγήσουμε στην επιλογή σας, πρέπει να λάβετε υπόψη σας αρκετά κριτήρια. Προφανώς ο προϋπολογισμός σας, η χρήση που θέλετε να κάνετε, ο διαθέσιμος χώρος αλλά και οι καιρικές συνθήκες.

Τέλος, το δομικό υλικό αποθηκευτικών χώρων είναι ένα καθοριστικό στοιχείο. Θα έχετε την επιλογή μεταξύ μεταλλικών και πλαστικών αποθηκών κήπου.Οι πλαστικές αποθήκες: Πρακτικές και ανθεκτικές σε όλες τις καιρικές συνθήκες !


Oι πλαστικές αποθήκες κήπων είναι αυτές που κοστίζουν περισσότερο. Αυτές οι αποθήκες κήπων είναι ελαφριές για μεταφορά και έχουν ευκολότερη συναρμολόγηση. Το πλαστικό είναι ένα υλικό που έχει πολλά πλεονεκτήματα: τη μακροζωία της, δεν φοβάται τον κακό καιρό, ειδικά ανθεκτικό στην υγρασία, είναι εύκολο στη συναρμολόγηση και να καθαριστεί. Πολύ σημαντικό είναι να στηριχθεί καλά στο έδαφος, ώστε να αντιστέκεται τους ισχυρούς ανέμους.

Επίσης είναι η καλύτερη επιλογή εάν ζείτε στη θάλασσα επειδή η πλαστική αποθήκη θα αντισταθεί στις επιθέσεις του αλμυρού αέρα και υγρασίας. Από πλευρά του σχεδιασμού, θα έχετε μια ευρεία επιλογή. Από την πλευρά συντήρησης, είναι εύκολη: δεν απαιτείται ειδική επεξεργασία, εκτός από το ξέπλυμα με καθαρό νερό κατά διαστήματα.Οι μεταλλικές αποθήκες κήπων: Οι πρωταθλητές της βιωσιμότητας !


Πιο στοιχειώδης, πιο ρουστίκ, αλλά λιγότερο δαπανηρή, η μεταλλική αποθήκη κήπου χρησιμοποιείται γενικά για την αποθήκευση του εξοπλισμού κηπουρικής επειδή η μόνωση δεν είναι τόσο μεγάλη όσο της πλαστικής αποθήκης κήπου. Αποφύγετε την αποθήκευση υλικών που είναι ευαίσθητα στην υγρασία και τον παγετό. Οι μεταλλικές αποθήκες κήπων μπορεί να είναι από γαλβανισμένο χάλυβα ή αλουμίνιο. Αν και είναι αρκετά ανθεκτικές, δεν θα είναι κατάλληλες για κήπους δίπλα στη θάλασσα. Ο αλμυρός αέρας τείνει να τρώει το μέταλλο και να αφήνει σημαντικά ίχνη σκουριάς. Το αλουμίνιο, από την άλλη πλευρά, είναι ανοξείδωτο και αντιδιαβρωτικό και επομένως είναι ιδανικό για εγκατάσταση σε κήπους δίπλα από θάλασσα και πισίνες.

Συνοψίζοντας, η επιλογή της κατάλληλης αποθήκης βασίζεται σε μερικά κριτήρια: τη διαθέσιμη τοποθεσία και διαστάσεις, τον καιρό στην περιοχή, τον προϋπολογισμό, το στυλ που αναζητάτε και το υλικό. Η χρήση που θέλετε να κάνετε είναι επίσης σημαντική για να καθορίσετε την επιλογή της αποθήκης κήπου!